Rouwbegeleiding

Heb je afscheid moeten nemen van een dierbare of ben je jouw baan kwijt. Misschien moet je leren leven met een permanente aandoening, of scheiden de wegen van jou en je partner. Dit zorgt ervoor dat je leven helemaal op zijn kop staat. Behalve intens verdriet kunnen er emoties loskomen die onbegrip bij je oproepen. Die ervoor zorgen dat je dagelijkse leven niet meer hetzelfde is. Dit zijn allemaal vormen van verlies waarbij je een rouwproces doormaakt. Bij de één duurt een rouwproces een week en bij de ander kan dit jaren zijn.

Het kan soms moeilijk zijn om je plekje weer te vinden, terug te komen in de wereld. Weer terug in de dagelijkse samenleving. Ik kan het verdriet en de pijn niet voor je weghalen. Wat ik kan, is samen met je kijken hoe met jouw rouw om te gaan. Om zo opnieuw te leren leven.

Door in gesprek te gaan en je een luisterend oor te bieden kunnen we samen kijken wat je nodig hebt. Tijdens de kennismaking bespreken wij wat jij wilt bereiken. Ik streef ernaar een veilige omgeving te bieden waarin jij jezelf mag zijn. Waar jij je verdriet mag laten zien en niemand oordeelt.

Laten we in gesprek gaan

Werkvorm

De één vindt het makkelijker om te praten dan een ander. In een rouwproces is het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden. Jouw gedachten en gevoelens wil je graag uiten maar je weet niet hoe. Schrijven kan daarbij helpen om je te verdiepen in jouw gevoelens om zo op een andere manier in gesprek te gaan.

Ik maak daarom graag gebruik van de werkvorm 'Verdiepend schrijven'. Deze werkvorm kan je helpen ruimte te maken in je hoofd. Het neerschrijven van wat je bezighoudt zonder daar veel over na te hoeven denken. Het biedt ondersteuning om weer in contact te komen met je basis.

Hierbij kan ik je door het proces heen begeleiden om jouw verhaal te schrijven.
Het is een mogelijkheid om hier gebruik van te maken alleen als jij het als behulpzaam ervaart in jouw proces.

Laten we in gesprek gaan

Edelsteen Therapie

Verdriet kan soms energie blokkades vormen in het lichaam. De energie stromingen raken geblokkeerd waardoor het moeilijker wordt om bij je gevoel te komen. Om deze blokkades te verwijderen, maak ik gebruik van de energie van edelstenen. Edelsteen therapie is een vorm van energie-heling die zorgt dat de energie weer doorstroomt. Dit kan helpen om gedachten en gevoelens weer in balans te brengen. Door de edelstenen in je energieveld toe te laten, kan jou energieveld zich helen. Jouw energie stemt af op de energie van de edelsteen. Dit kan door een stenenlegging of door het dragen van een edelsteen (bijvoorbeeld als ring, kettinghanger, etc.). Indien je hiervoor openstaat kunnen wij dat inzetten om de energie stroming te bevorderen. Hierdoor kun je gemakkelijker bij je gevoel komen.

Laten we in gesprek gaan

Laat je ’t weten als
ik iets voor je kan doen?

© Diana’s Rouwbegeleiding 2018 | Algemene voorwaarden | Webdesign door: Woodpack